Egyedül azok a korlátok léteznek, amiket te emelsz magadnak

2017/06/18. - írta: ProfiEdző

Címkék: motiváció
komment

Tényleg nem mindegy mit eszem éhgyomorra?

2017/06/17. - írta: ProfiEdző

Nem véletlen tartják a reggelit a nap legfontosabb étkezésének: olyankor kell bevinnünk a szervezetünk indulásához szükséges energiát, ásványi anyagokat, szerves- és aminosavakat. Tudtad, hogy van, amit egyáltalán nem lenne szabad éhgyomorra enni?
reggeli_szendvics.jpg

Sokan indítják reggelüket például joghurttal, ami öreg hiba! Ugyanis hidrokloridsavat tartalmaz, ami megöli a szervezetben lévő tejsavbaktériumokat – teret engedve így a vastagbélrák kialakulásának.

Noha a banán gyors reggeli energiaforrásnak tűnik, szívkárosítóan hat, mert hirtelen megemeli a magnézium szintet a szervezetben. Amit érdemes még éhgyomorra kerülnöd, az az uborka és a paradicsom - mert mindkettő gyomorégést okozhat.

reggeli1.jpgEllenben a klasszikus zabpehellyel és a tojással, amik hozzájárulnak a napi lendülethez. És a teljes kiőrlésű kenyeret sem divatból esszük, hanem mert olyan egészséges szénhidrátforrás, ami a napi első étkezéssel tudja kifejteni leginkább hatását.

Gondoltál már a dióra, mint reggeli összetevő? Kellene, hiszen javítja az emésztést. Na és a görögdinnyére? Jótékony hatással van a szívre és a szemre, és a napi folyadékbeviteledhez is jócskán hozzájárul!

fogyas1.jpg

 A kiadós reggeli akkora energialöketet ad, hogy az edzés is sokkal jobban fog menni! Kelenföld környékén laksz?

Irány a KissLife Fitness & Gym!

Egy barátságos hangulatú, jól felszerelt edzőterem
a 11. kerület szívében, ahol profi edzők lesznek a segítségedre!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogalom
komment

Formás combokat szeretnél?

2017/06/16. - írta: ProfiEdző

Noha a java az étkezésen múlik, testünket külsőleg is formálni kell. Ha szép, feszes combokat szeretnél, heti 3-4 alkalommal meg is kell mozdulnod érte! Mutatjuk hogyan!

kitores.jpgKitörés
Ez az egyik leghasznosabb gyakorlat a comb-fenék tájra!

Állásból indulunk, és az egyik lábunkkal kilépünk előre, a másikkal pedig visszük lefelé térdünket a talajhoz – legjobb, ha érintésig. Az elől lévő térded ne menjen a lábujjaid vonala elé! Hátad pedig végig maradjon egyenes.

Haladhatsz is így, hogyha van elég helyed hozzá, de egy helyben is végezheted a gyakorlatot váltogatva lábaidat. Terhelhetőségedtől függően alakítsd az ismétlésszámot – ami minél nagyobb, annál produktívabb.

comb.jpgLórúgás
Ereszkedj négykézlábra, az egyik lábad húzd fel a mellkasodhoz térddel, majd told hátra felfelé míg bírod. Csinálj belőle 30-at mindkét lábaddal, és izomból dolgozz, ne lendületből!

Lórúgás variáció
Az alaphelyzet ugyanaz, csak oldalra kell emelgetni a térded. Fontos itt is, hogy ne a lendület vigyen! Érdemes ebből is szintén 30-at csinálnod a sima mellé!

 guggolas.jpg

Guggolás
Már maga a guggolás elég jó gyakorlat comb- és fenék formáláshoz, ám ha igazán hatásosat szeretnél, akkor mihelyt leérsz guggolásba rugózz bele 8-10-et, és úgy állj fel – aztán megint rugózz lent guggolásban, és így tovább.

Minél többet csinálsz belőle, annál inkább fogod tapasztalni hatását! beach.jpgA szép combok megformáláshoz Kelenföld környékén egy olyan helyet ajánlunk neked, ahol barátságos környezetben edzhetsz, modern és jól felszerelt teremben, és profi szakmai segítséget is igénye tudsz venni.

KissLife Sportközpont tárt kapukkal vár!

Hozd magad formába, hogy nem maradj ki a nyárból!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés
komment

Citromos túrótorta 5 perc alatt - falnád?

2017/06/15. - írta: ProfiEdző

Mit szólnál egy finom túródesszerthez, amit nem kell sütni és 5 perc alatt készen van? Bizony, van ilyen, és el is hoztuk neked a receptjét! turotorta.jpg

Ezekre lesz szükséged hozzá
- fél csészényi olvasztott vaj
- 450 gramm krémtúró
- 400 milli sűrített tej
- kb 12 db fahéjas graham kekesz
- fél teáskanál vanília kivonat
- 2 teáskanál citromlé
- 2 citrom reszelt héja
grahamkeksz.jpg

A kekszeket alaposan törd össze, gyúrd hozzá a felolvasztott vajat, és simítsd el egy sütőformában. A maradék alapanyagokat keverd jól össze és öntsd a már formában lévő alap tetejére.

Noha 5 perc alatt kész, érdemes 1 napig állni hagyni a hűtőben, hogy alaposan összeérjenek a hozzávalók és az állaga is olyanná váljon, amilyennek a cukrászédesanyja megálmodta - a díszítésnek pedig már csak a képzeleted szabhat határt.

turotorta2.JPG

Érdekel az egészséges táplálkozás és a testmozgás?

hetfotoledzek.jpg

Címkék: táplálkozás
komment

Van értelme az izolációs gyakorlatoknak?

2017/06/14. - írta: ProfiEdző

Fogyni szeretnél? Izomtömeget növelni? Vagy állóképességet fejlesztenél inkább? Egyiknél sem mindegy, hogy milyen fajta gyakorlatokkal tarkítod meg az adott edzést. Sűrűn végzel izolációs gyakorlatokat? Miért? hipertrofia2.jpg

Mik is azok az izolációs gyakorlatok?
Egy adott izmot, vagy kisebb izomcsoportot dolgoztatnak meg.

Ez olyan szempontból nagyon jó, hogy abban az adott izomban javítja az állóképességet és erősíti is a gyakorlat. De meglehet, még így is többet érnél ha komplexebben bírnád munkára az izmodat. 34bfc2c92ed9ad68290774f4723e7d80.jpg

Tényleg?
Ha fogyni szeretnél, az izolációs gyakorlatokkal vajmi kevés kalóriát égetsz el az összetett gyakorlatokhoz képest.

Tehát, ha mondjuk izmosabb karokra vágysz, akkor dolgozz csak arra. De ha egyenletesen kidolgozott és izmos testet szeretnél, akkor az összetett gyakorlatokat építsd bele az edzéstervedbe.

stretching.jpg

Hogyha nem vagy biztos magadban, hogy melyik gyakorlat pontosan mire hat, gyere a Bikás park vásárcsarnokának emeletére, és a KissLife Sportközpont szakképzett trénerei ellátnak hasznos tanácsaikkal!

Sőt, ha a blogra hivatkozol,
kötelezettség- és díjmentesen felmérik állapotodat is!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogalom
komment

Hogyan kell helyesen lélegezni edzés közben?

2017/06/14. - írta: ProfiEdző

Terhelés hatására nő a szervezet oxigén szükséglete – emiatt nem elhanyagolható, hogy mikor veszed a gyakorlat közben a levegőt. Vajon, te helyesen lélegzel edzés közben?

legzes2.jpgTudtad, hogy több mint 20× annyi levegőt veszel aktív mozgás közben, ahhoz képest, hogy simán csak sétálsz az utcán, vagy otthon ülsz a gép előtt?

Hogy hat a levegővétel az izommunkára?
Mindig erőkifejtés közben kell kifújni a levegőt, mert stabilizálódik közben a felső test – így nagyobb erőt tudsz kifejteni!

legzes.jpgHasi légzéssel vedd a levegőt!
A férfiak általában alapból így lélegeznek, viszont a lányoknak meg kell tanulniuk. Úgy lehet körül írni, hogy a gyakorlat közben végig szorítsd úgy a hasfalad, mintha valaki meg akarná ütni.

kortizol.jpg

A Bikás park környékén laksz?

Kamatoztasd a hasi légzést
a KissLife Fitness & Gym falai között!


S hogy miért? Mert a nagy melegben jól esik egy klímás dühöngőben kiadni a napi stresszt, barátságos környezetben, prémium kategóriás gépek és modern eszközök között - igaz? 

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogalom
komment
süti beállítások módosítása