Tényleg nem mindegy mit eszem éhgyomorra?

2017/06/17. - írta: ProfiEdző

Nem véletlen tartják a reggelit a nap legfontosabb étkezésének: olyankor kell bevinnünk a szervezetünk indulásához szükséges energiát, ásványi anyagokat, szerves- és aminosavakat. Tudtad, hogy van, amit egyáltalán nem lenne szabad éhgyomorra enni?
reggeli_szendvics.jpg

Sokan indítják reggelüket például joghurttal, ami öreg hiba! Ugyanis hidrokloridsavat tartalmaz, ami megöli a szervezetben lévő tejsavbaktériumokat – teret engedve így a vastagbélrák kialakulásának.

Noha a banán gyors reggeli energiaforrásnak tűnik, szívkárosítóan hat, mert hirtelen megemeli a magnézium szintet a szervezetben. Amit érdemes még éhgyomorra kerülnöd, az az uborka és a paradicsom - mert mindkettő gyomorégést okozhat.

reggeli1.jpgEllenben a klasszikus zabpehellyel és a tojással, amik hozzájárulnak a napi lendülethez. És a teljes kiőrlésű kenyeret sem divatból esszük, hanem mert olyan egészséges szénhidrátforrás, ami a napi első étkezéssel tudja kifejteni leginkább hatását.

Gondoltál már a dióra, mint reggeli összetevő? Kellene, hiszen javítja az emésztést. Na és a görögdinnyére? Jótékony hatással van a szívre és a szemre, és a napi folyadékbeviteledhez is jócskán hozzájárul!

fogyas1.jpg

 A kiadós reggeli akkora energialöketet ad, hogy az edzés is sokkal jobban fog menni! Kelenföld környékén laksz?

Irány a KissLife Fitness & Gym!

Egy barátságos hangulatú, jól felszerelt edzőterem
a 11. kerület szívében, ahol profi edzők lesznek a segítségedre!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogalom
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr4912601523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása