Hogyan kell helyesen lélegezni edzés közben?

2017/06/14. - írta: ProfiEdző

Terhelés hatására nő a szervezet oxigén szükséglete – emiatt nem elhanyagolható, hogy mikor veszed a gyakorlat közben a levegőt. Vajon, te helyesen lélegzel edzés közben?

legzes2.jpgTudtad, hogy több mint 20× annyi levegőt veszel aktív mozgás közben, ahhoz képest, hogy simán csak sétálsz az utcán, vagy otthon ülsz a gép előtt?

Hogy hat a levegővétel az izommunkára?
Mindig erőkifejtés közben kell kifújni a levegőt, mert stabilizálódik közben a felső test – így nagyobb erőt tudsz kifejteni!

legzes.jpgHasi légzéssel vedd a levegőt!
A férfiak általában alapból így lélegeznek, viszont a lányoknak meg kell tanulniuk. Úgy lehet körül írni, hogy a gyakorlat közben végig szorítsd úgy a hasfalad, mintha valaki meg akarná ütni.

kortizol.jpg

A Bikás park környékén laksz?

Kamatoztasd a hasi légzést
a KissLife Fitness & Gym falai között!


S hogy miért? Mert a nagy melegben jól esik egy klímás dühöngőben kiadni a napi stresszt, barátságos környezetben, prémium kategóriás gépek és modern eszközök között - igaz? 

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogalom
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr8512590273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása