Van értelme az izolációs gyakorlatoknak?

2017/06/14. - írta: ProfiEdző

Fogyni szeretnél? Izomtömeget növelni? Vagy állóképességet fejlesztenél inkább? Egyiknél sem mindegy, hogy milyen fajta gyakorlatokkal tarkítod meg az adott edzést. Sűrűn végzel izolációs gyakorlatokat? Miért? hipertrofia2.jpg

Mik is azok az izolációs gyakorlatok?
Egy adott izmot, vagy kisebb izomcsoportot dolgoztatnak meg.

Ez olyan szempontból nagyon jó, hogy abban az adott izomban javítja az állóképességet és erősíti is a gyakorlat. De meglehet, még így is többet érnél ha komplexebben bírnád munkára az izmodat. 34bfc2c92ed9ad68290774f4723e7d80.jpg

Tényleg?
Ha fogyni szeretnél, az izolációs gyakorlatokkal vajmi kevés kalóriát égetsz el az összetett gyakorlatokhoz képest.

Tehát, ha mondjuk izmosabb karokra vágysz, akkor dolgozz csak arra. De ha egyenletesen kidolgozott és izmos testet szeretnél, akkor az összetett gyakorlatokat építsd bele az edzéstervedbe.

stretching.jpg

Hogyha nem vagy biztos magadban, hogy melyik gyakorlat pontosan mire hat, gyere a Bikás park vásárcsarnokának emeletére, és a KissLife Sportközpont szakképzett trénerei ellátnak hasznos tanácsaikkal!

Sőt, ha a blogra hivatkozol,
kötelezettség- és díjmentesen felmérik állapotodat is!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogalom
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr4112590391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása