A változást saját magunknak kell előidéznünk!

2017/06/04. - írta: ProfiEdző

Címkék: motiváció
komment

Tényleg annyira károsak az E-számok?

2017/06/02. - írta: ProfiEdző

Egy időben a csapból is az folyt, hogy az E-számos ételek mennyire károsak. Manapság pedig egyre több az „E-mentes” felirat a különböző élelmiszereken. Lehet, hogy tényleg van bennük valami? e-mentes.jpg

Mik is azok az E-számok?
Az Európai Unió által engedélyezett élelmiszer-adalékanyagokat jelölik.

Oké, de mik lehetnek adalékanyagok?
Magyarországon az élelmiszerkönyv szerint:

"adalékanyag minden olyan élelmiszerként önmagában nem fogyasztott és jellemző élelmiszer összetevőként nem alkalmazott anyag – tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem –, amelyet az adott élelmiszer gyártása, feldolgozása, elkészítése, kezelése, csomagolása, szállítása és tárolása során technológiai célból szándékosan adnak az élelmiszerhez, melynek eredményeként önmaga vagy származéka közvetlenül vagy közvetetten az élelmiszer összetevőjévé válik".

consumerbasket.jpgNagy néphiedelem esett most a süllyesztőbe, igaz?

Bizony, nem csak mesterséges adalékokat takarnak az E-számok! Jelölhet akár C-vitamint is, aminek többféle kódja is forgalomban van E300-tól egészen E305-ig. e-mentes2.jpg

Viszont, E-szám természetessége ide vagy oda, akad néhány precedens beszámoló, melyek szerint évekkel később észlelték bizonyos E-vegyületek negatív hatásait.

Azonban főként azoknak van oka aggodalomra az E-számos termékekkel kapcsolatban, akik valamilyen ételallergiával küzdenek. kaloria3.jpg

A termék hátoldalát a következőképpen tudod leolvasni:

E100-199: színezékek: Természetes vagy mesterséges eredetű anyagok, melyeket az élelmiszerek színének kialakítására használnak. Segítségükkel az áru étvágygerjesztővé válik, "minőségi" érzetet adva a terméknek – holott gyakran csak azért használnak színezéket, hogy a valódi, szegényes tápanyagtartalmat külsőleg ellensúlyozzák.

E200-299: tartósítószerek: Óvják az élelmiszerek minőségét és növelik az eltarthatóságukat.

E300-399: antioxidánsok és savanyúságot szabályozó adalékanyagok: Megakadályozzák a káros romlási folyamatokhoz vezető oxidációs folyamatokat, például a zsiradékokban, olajokban. A szilárd és folyékony élelmiszerek, italok ízét alakítják ki velük. A legkevésbé ártalmas csoport.

E400-499: sűrítőanyagok, stabilizátorok és emulgeálószerek: Segítik a megfelelő állag kialakítását és megőrzését, fontosak az élelmiszeripari műveletek során is.

E500-599: pH- szabályzó anyagok és csomósodást gátló anyagok: Nedvszívó hatású anyagok, melyek főleg a por alakú élelmiszerek csomósodását, összetapadását késleltetik vagy szüntetik meg.

E600-699: ízfokozók: Természetes, természetazonos és mesterséges típusai egyaránt lehetnek, de mindegyik elkülönítetten és dúsítva tartalmazza a zamatot adó anyagokat.

E700-799: antibiotikumok

E900-999: vegyes: például ide tartoznak az édesítőszerek A cukortól eltérő, mesterségesen előállított anyagok, melyek az élelmiszereknek édes ízt adnak.

E1100-1599: kiegészítő anyagok

További hasonló,
és az edzéssel kapcsolatos
hasznos információért:

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogalom
komment

Top 3 tipp a kemény hasizmokért!

2017/06/02. - írta: ProfiEdző

Mindenki izmos hasat szeretne, amiért keményen meg kell dolgozni. Szeretnénk veled megosztani néhány tanácsot, amik hozzásegítenek a produktívabb hasizom munkához! hasizom.jpgMilyen gyakorlatokat végzel?
A dinamikus gyakorlatok mellett statikusokra is kell időt szentelni!

Dinamikus: izmaink összehúzódnak és elernyednek.

Statikus: izmaink nem végeznek összehúzódást és elernyedést, feszülten vannak végig a gyakorlat alatt – ilyen például a plank.
plank.jpgHallottál már a negatív szakaszról?
Ennek során keletkezik az izomban a legtöbb hajszálrepedés – tehát hatékonyabbá teszi az izomerő növelését!

A negatív szakaszban az izmok sokkal jobban megnyúlnak, ezért sokkal nagyobb erőt kell kifejteni a mozgáshoz. Így akár 30%-al válhat produktívabbá az izommunka! hasizom2.jpgHány ismétlést csinálsz?
Felesleges horror mennyiségű ismétléssel dolgoznod, hiszen a célod az erőfejlesztése, nem pedig az állóképességé, igaz?

Lőj be egy 30-40-es ismétlés számot, és végezd nagyobb ellenállással a saját testsúlyodnál! Vegyél a kezedbe például a felülések során tárcsát, hogy jobban megdolgoztasd hasizmaidat.hasizom4.jpg

Mindehhez pedig tudunk egy nagyon jó helyet a Bikás parkban, a 11. kerültben: irány a KissLife Sportközpont! Klimatizált, kellemes hangulatú edzőterem, modern és jól felszerelt eszközökkel! 

hetfotoledzek.jpg 

Címkék: edzés
komment

Elhoztuk nektek az egyik legkiválóbb tömegnövelő módszert!

2017/06/01. - írta: ProfiEdző

Nem kell semmi bonyolultra gondolni. Ám azon túl, hogy segít a produktívabb izomépítésben, megdolgoztatja az általában hanyagolt izomcsoportokat is! vall2.jpg

Amiről beszélünk, az valójában egy szuperszett, ami egy úgynevezett kifárasztásos technikára épül – ez a Pre-exhaust method.

Lényegében szándékosan kimerítjük az adott izomcsoportot:
Egymást követően végzünk el két gyakorlatot, és csak azután pihenünk, ha mindkettőre megvagyunk a szettel.

deadlifts1.jpgPróbáljunk ne nagyon elrugaszkodni az 1 perces pihenésektől.

Első körben izoláltan dolgozzuk meg az izomcsoportot, és csak utána csináljunk komplex gyakorlatot. Például tárogass fekvenyomás előtt – így nem a mellizom munkáján lesz a hangsúly, hanem a tricepszén.

bemelegites2.jpgHogy válaszd meg a súlyt?
Izolációs gyakorlatoknál legalább 8 ismétlésre legyél vele képes.
Az összetett gyakorlatok esetében pedig maximum 8 ismétlést tudj kivitelezni.

Az ismétlési szorzónk végig 4-es!
Viszont a súlyokat minden ismétléssel kicsit lejjebb adjuk
– így preventívebb, hiszen a folyamatos kifáradás miatt kevesebbet fogunk bírni.
10-mistakes-women-make-in-the-gym.jpg

Ahol pedig minden megvan
egy ilyen brutál edzéshez,

az a KissLife Sportközpont!


Klimatizált, jól felszerelt és modern edzőterem, kellemes hangulattal. Profi edzői pedig díjmentesen felmérik állapotodat, ha a blogra hivatkozol!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés
komment

Fájó térddel guggolni?

2017/05/31. - írta: ProfiEdző

Tudtad, hogy az első guggolást vizsgáló orvosi könyvet ’69-ben publikálták? Már akkoriban is arra jutottak, hogy a teljes mozgástartományban végzett guggolás megfelelő végrehajtás esetén nem károsítja a térdet! Hogy is van ez?

labnap.pngA tudomány a mai napig is tartja álláspontjátnoha, azóta számos tanulmány készült a témában.

Mi is az a teljes mozgástartomány?
Mikor a vízszintesnél lentebbre guggolunk. A kulcsszó a fokozatosság! - Tehát ne akarj egyből nagy súlyokat emelgetni guggolás közben. Szép lassan kell a terhelést adagolni az ízületeknek! guggolas.jpg

Míg nem megy kellőképpen magabiztosan a guggolás, használj fáslit a térdeidre a szalagok stabilizálására. A fejed pedig tekintsd a gerincoszlopod meghosszabbításának, tehát egyenes fejjel előre nézz!

Gyakran végezz egy lábas gyakorlatokat, hogy erősítsd a vaskos izmaidat – ettől sokkal biztosabb tartása lesz térdeidnek!guggolas2.jpg

A guggolást az orvoslás is használj, mint rehabilitációs gyakorlatot.

KissLife Fitness & Gym trénerei hasonlóan hasznos tanácsokat tartogatnak még a tarsolyukban!

Hogyha a blogra hivatkozol nálunk, akkor díjmentesen felmérik aktuális állapotodat, hogy személyre szabottan tudjanak veled foglalkozni.

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés
komment

Migrénes vagy? Eddz!

2017/05/31. - írta: ProfiEdző

Neked is sűrűn van durva fejfájásod, ami még akár a lábadról is ledönt? Nem könnyű együtt élni a migrénnel, igaz? Sokan kutatják forrásának okát, és ennek során bebizonyították, hogy a súlyzós edzés nagy mértékben visszaveti a migrén tüneteit! migren.png

Eredetileg az irodai munka káros hatásainak megszüntetését vizsgálták Dániában, az NFA szervezet kutatói:

Súlyzós edzésterveket írtak ki mintegy 200 embernek, akiknek az ülőmunka az egészsége rovására ment. Egy kérdőívet kellett előtte kitölteniük, amiben sok résztvevő migrénre is panaszkodott.
migren2.jpg

Egy hónap után újra vizsgálták panaszaikat, és 30%-al kisebb migrénes görcsökről számoltak be, mint az első napon. Összességében 10 hetet vett igénybe a kísérlet, és a végső konzekvencia 56%-os javulást mutatott a migrénes fájdalmakat illetően! migren3.jpg

Edzéstervük nem a megerőltetésről szólt:
Heti 5×12 perc kardio mozgást végeztek, mellette pedig erőfejlesztő alapgyakorlatokat. 

Szeretnéd kiiktatni a migrént az életedből?

KissLife Sportközpont a te helyed!


Klimatizált, jól felszerelt, modern edzőterem, barátságos környezettel és profi segítséggel! Kell ennél több?

hetfotoledzek.jpg

komment
süti beállítások módosítása