Fájó térddel guggolni?

2017/05/31. - írta: ProfiEdző

Tudtad, hogy az első guggolást vizsgáló orvosi könyvet ’69-ben publikálták? Már akkoriban is arra jutottak, hogy a teljes mozgástartományban végzett guggolás megfelelő végrehajtás esetén nem károsítja a térdet! Hogy is van ez?

labnap.pngA tudomány a mai napig is tartja álláspontjátnoha, azóta számos tanulmány készült a témában.

Mi is az a teljes mozgástartomány?
Mikor a vízszintesnél lentebbre guggolunk. A kulcsszó a fokozatosság! - Tehát ne akarj egyből nagy súlyokat emelgetni guggolás közben. Szép lassan kell a terhelést adagolni az ízületeknek! guggolas.jpg

Míg nem megy kellőképpen magabiztosan a guggolás, használj fáslit a térdeidre a szalagok stabilizálására. A fejed pedig tekintsd a gerincoszlopod meghosszabbításának, tehát egyenes fejjel előre nézz!

Gyakran végezz egy lábas gyakorlatokat, hogy erősítsd a vaskos izmaidat – ettől sokkal biztosabb tartása lesz térdeidnek!guggolas2.jpg

A guggolást az orvoslás is használj, mint rehabilitációs gyakorlatot.

KissLife Fitness & Gym trénerei hasonlóan hasznos tanácsokat tartogatnak még a tarsolyukban!

Hogyha a blogra hivatkozol nálunk, akkor díjmentesen felmérik aktuális állapotodat, hogy személyre szabottan tudjanak veled foglalkozni.

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr3512551889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása