Bukásom vagy boldogulásom ügye nem másé, csupán az enyém

2017/05/21. - írta: ProfiEdző

Címkék: motiváció
komment

Súlyos, maradandó problémákat okozhat a rostszegény étrend

2017/05/20. - írta: ProfiEdző

A rosthiány többféle betegségnek nyújt melegágyat, és akutt esetben akár visszafordíthatatlan károsodást is szenvedhetünk! Te elég rost mennyiséget viszel be a szervezetedbe? rostok3.jpg

Túlsúly, epekő, diabétesz, rekeszizomsérv, végbéldaganat - szeretnéd őket elkerülni? 

Táplálkozási szakemberek szerint, hogy testünk megfelelően működjön, ahhoz legalább 30-40 gramm rostot kell bevinnünk szervezetünkbe minden nap. rostok.jpg

Nem nehéz összehozni egy rostokban gazdag étrendet!

Szereted a szárított gyümölcsöket?
Mazsola, aszalt szilva, aszalt srágabarack... valamennyit lehet bezacskózva kapni, mint a chipset. Árban ugyan 100-200 forinttal drágább, de sokkalta egészségesebb!

rostok2.jpg

Remek rost forrás még a csemege kukorica, a hüvelyes zöldségek, a brokkoli, a sárgarépa, a búza- és kukoricakorpa; sőt, még a héjában sült krumpli és a diófélék is!

Ha pedig személyre szabott étrendet szeretnél,
a blogra hivatkozva díjmentesen, kötelezettségek nélkül hasznos táplálkozási tanácsokkal látnak a KissLife Fitness & Gym szakképzett személyi edzői! Az info@kisslifegym.hu címen tudsz velük időpontot egyeztetni.

Ahol akarat van, ott út is van!

Címkék: táplálkozás
komment

Depressziós pánikbetegségből létrehozott épletmódváltó program

2017/05/19. - írta: ProfiEdző

Alexandra 45 kilósan testképzavarral küzdött, depresszióval, és pánikbetegséggel. Édesanyja szüntelen unszolásának hatására elment egy csoportos órára. A mozgás és a társaság megtette a hatását: a lány  kidolgozott egy mára  népszerű életmódprogramot! fitnessjunkie0.jpg

Szerette volna, hogy mások is átérezzék a mozgás nyújtotta önfeledtséget. Szeretné bebizonyítani, hogy a rendszeres sport nem csak a külsőt formálja, hanem mentálisan is erővel ruház fel.

S minthogy életmódváltásról van szó, Alexa programja természetsen a táplálkozásra is kiterjed! Könnyen és hosszútávon betartható étrendet igyekezett megálmodni, hogy a kevésbé kitartóaknek se törjön bele a bicskája. fitnessjunkie.jpg

Aki belevág a Fitness Junkie programba, az nem egy előre legyártott prospektust kap Alexától. A lány odafigyel minden patronáltjára!

Csoportot hozott létre, ahol mindent megosztanak a másikkal, és folyamatos motivációt kapnak Alexától – és a sikersztorik által egymástól is.

fitnessjunkie1.jpg

Ha viszont teljesen személyre szabottan szertnéd véghez vinni az életmódváltást, az Edző Centrum trénerei kezében egyéni támogatástra lelsz!

Kötöttségek nélkül, díjmentesen felmérik állapotodat, ha a blogra hivatkozol. Az info@edzocentrum.hu címen tudsz velük időpontot egyeztetni. 

Néha az embernek csak arra van szüksége,
hogy valaki mélyen belelásson,
és felszabadítsa a lehetőségeket benne.

Címkék: példakép
komment

Miért legyél átlagos, ha lehetnél Batman? :)

2017/05/18. - írta: ProfiEdző

Ezúttal nem villódzó fény jelez Gotham felett, hanem a mérleg nyelve a talpad alatt.

Egy személyi edző ezen produktívan változtathat!
Egyeztess időpontot az info@kisslifegym.hu mail címen, és változtass az életeden! Ha a blogra hivatkozol, a KissLife Fitness & Gym vezető edzője díjmentesen felméri az állapotodat, és hasznos étkezési tanácsokkal is ellát!

Címkék: motiváció
komment

Produktív lábedzés 10 percben

2017/05/18. - írta: ProfiEdző

Amit legkevésbé vár az emberek többsége, az a lábnap – sőt, sokan el is odázzák. Van egy jó hírünk! Hoztunk nektek néhány gyakorlatot, amikkel alig 10 perc alatt letudjátok ezt az izomcsoportot.

labnap3.jpg

Guggolás
Vállszéles terpesz, párhuzamos lábfejekkel. Fogj egy súlyt a mellkasod elé, és végezz szabályos guggolásokat. Figyelj rá, hogy a térdeid ne menjenek a bokák vonalán túl, és hogy a sarkad végig a talajon maradjon. labnap.png

Oldalazó szökellés
A gyakorlat közben a testsúlyunkat végig a talaj felé összpontosítsuk, hasizmunkat feszítsük a mozgás ideje alatt, a fejünket pedig nem lógatjuk, hanem előre nézünk! A súlyok mellett zsámollyal is nehezíthetjük. 

(A videó forrása: mozgasvilag.hu)

Kitörés
Akkor helyes a gyakorlat, ha az elől lévő térdünk és a talaj 90°-os szöget zárnak be. Amikor pedig lábat váltunk (felállunk), akkor is az elülső lábon van a súly. labnap2.jpg

Valamennyi gyakorlat során legalább 45 másodpercen át dolgozzunk, és igyekezzünk betartani az ismétlések között a 15 másodpercnyi pihenőt! Összességében pedig addig végezd a gyakorlatokat, míg érzel magadban hozzá energiát.

Súlynak pedig olyat válasszunk, amivel még biztonsággal végre tudjuk hajtani a szetteket tehát ne túl könnyűt, de ne is bazi nehezet.

Címkék: edzés
komment

Plank hatékonyabb köntösben

2017/05/17. - írta: ProfiEdző

Szeretjük a plankot, mert egy nagyon jó, komplex gyakorlat. Rengeteg variációt megálmodtak már rá, hogy kevésbé monoton, és hatékonyabb legyen. Eddig ez a verziója bizonyult a legproduktívabbnak.women_sports_fitness_1600x1067_wallpaper_high_quality_wallpapershigh.jpg

Ez a csodagyakorlat a fordított plank.

És hogy miért jobb a normál planknál?
Mert nem csak nagyobb munkára fogja a farizmot és vádlit, de a helyes testtartást is elősegíti ez a pozíció!

plank_varici_01.jpg

Ugyanúgy be lehet iktatni ennél a típusnál is különböző variánsokat, mint például váltott láb emelgetést, vagy az alkarról tenyértámasz- és vissza verziót.

Arra viszont itt is figyelj, hogy meglegyen az izommunka, ne pedig lendületből dolgozz. plank_varici_02.jpg

Ha hasonló, hatékony gyakorlatokra vágysz, az Edző Centrum trénereitől tudsz még mit tanulni!

Egyeztess időpontot kötelezettségek nélkül, az info@edzocentrum.hu címen, és ha a blogra hivatkozol díjmentesen felmérik az állapotodat, és hasznos tanácsokkal is ellátnak. 

Címkék: edzés
komment

Ha az álmaid nem ijesztenek meg, akkor nem elég nagyok

2017/05/17. - írta: ProfiEdző

Több ember érleli a gondolatot, hogy rendszeresen kéne sportolnia, mint amennyien ténylegesen megteszik. Te heti hányszor bújsz edzőruhába? Milyen elvárásaid vannak a tükörképeddel kapcsolatban?
20150528te-is-rettegsz-a-sulyzos5.jpg

Konkrét célokra van szükség - ha lejársz  már a terembe akkor is, ha még nem érett meg az elhatározás, akkor pedig főleg!

Ha pontosan meghatározod mit szeretnél elérni,
akkor könnyebben és áhitatosabban fogsz
dolgozni érte, hogy elérd a célod.


Tehát a "nyárra jól akarok kinézni" nem elég kézzelfogható cél. Helyette a "2 hónap alatt le fogok adni 6 kilót" a motiváló terv, a "nagy karokat akarok" helyett pedig a "4 hét alatt 3 centit fog nőni a karom".34bfc2c92ed9ad68290774f4723e7d80.jpg

Túlzásnak kell érezned a kitűzött célt, hogy kihívást jelentsen elérni. Akkor adsz igazán bele mindent! Ha csak általános elvárásokat állítasz magad elé, elevickél melletted az élet.

Hozd ki a legtöbbet magadból, hogy büszkén nézz a tükörbe!

gym-workouts-for-women.jpg

Egy társ mindig jó húzó erő, hogy ne merülj a puhányság bugyraiba!

A KissLife Fitness & Gym személyi edzői szakmailag is segítenek fejlődni, és mindennap motiválnak, hogy elérd a céljaidat! Egyeztess időpontot az címen egy kötetlen tanácsadásra, amit díjmentesen végeznek, ha a blogra hivatkozol!

 A nagy lépéseket általában kamaszkorban teszi meg az ember,
de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet őket megtenni bármikor.

komment
süti beállítások módosítása