Zsebre dugott kézzel nem fogod tudni feltornázni magad a siker létráján!

2017/05/07. - írta: ProfiEdző

Hogy változást idézz elő, ahhoz ki kell billenj a komfortzónádból! Ha ma mindent ugyanúgy csinálsz, mint tegnap, akkor ugyanolyan lesz a holnap is! A külső változás belsőleg is teljesen más emberré tesz!

Érzel magadban elég erőt ahhoz, hogy holnap egy boldogabb emberként tekints magadra a tükörben? Hogy megtudd hol tartasz jelenleg, az Edző Centrum trénerei szakértő hozzáállással díjmentesen felmérik állapotodat, ha a blogra hivatkozol - mellé pedig táplálkozási tanácsokkal is ellátnak. Nincs más teendőd, mint regisztráció nélkül, az info@edzocentrum.hu e-mailen egyeztetsz egy időpontot velük.

komment

Ehetek edzés alatt?

2017/05/06. - írta: ProfiEdző

Aktív testmozgás közben a szervezet energiát- és folyadékot veszít. Hogy edzés közben ne merüljünk ki idő előtt – és ne legyünk rosszul sem, gondoskodnunk kell az utánpótlásról, hogy ne lépjen fel hiányállapot. Ezt a következő képpen tudjuk elérni:
deadlifts1.jpg

Intenzív edzés alatt megemelkedhet a vércukorszint, amit gyorsan felszívódó szénhidráttal vissza lehet billenteni a normál értékre - például egy szőlőcukorral, ami körülbelül 20 perc alatt kifejti a hatását. De amiből igazán energiát kell merítenie a szervezetnek, az a lassú felszívódású szénhidrát mennyiség, amit az edzés előtti étkezésnél fogyasztottunk el.

A gyakorlatok közti pihenőidőkben a folyadékpótlás az elsődleges feladat, amire törekednünk kell. Gondolj csak a kardio- vagy az intervall edzésekre, muszáj meginnod néhány kortyot bizonyos időközönként, hogy ne kezdj szédülni. water-weight-loss.jpg

Szeretnéd tudni hol tartasz a fejlődésben?
Mit szólnál egy díjmentes állapotfelméréshez, ami abszolút regisztráció- és kötelezettségmentes?
Nem kell mást tenned, mint a blogra hivatkozva időpontot egyeztetni az info@edzocentrum.hu mail címen. Körülbelül  20-30 percet vesz igénybe, az Edző Centrum szakképzett trénerei által - akik a felmérést követően táplálkozási tanácsokkal is ellátnak.

komment

Mennyit ehetek edzés előtt?

2017/05/05. - írta: ProfiEdző

Ahhoz hogy legyen elég energiád az izommunkához, be kell vinned bizonyos mennyiségű kalóriát a szervezetedbe - azonban nem mindegy mikor teszed. Ugyan minden emberi gyomor emésztési ideje más és más, azért akad némi mankó.women-eating-after-workout-7-reasons-your-not-losing-wieght-by-healthista_com.jpg

Hogyha nem maradt elég időnk, hogy edzés előtt együnk és még gyomrunk meg is tudja emészteni, lassú felszívódású szénhidrátokkal tudjuk megtámogatni szervezetünk energiaellátását.

Ennél fogva, elsősorban zöldségeket fogyasszunk, vagy mondjuk bulgurt, kukszkusz, basmat rizst, esetleg zabpelyhet. És mellé fehérjeként például egy kisadag natúr csirkemellet. Amiket pedig mindenképp kerüljünk edzés előtt, azok a zsíros ételek. A zsírok lebontásához ugyanis több időre van szüksége a szervezetünknek, akár 6-8 órán át is eltarthat a folyamat. crossfit_625x350_41429352349.jpg

Tehát, alacsony zsírtartalmú, lassú felszívódású szénhidrátban dús ételt fogyasszunk edzés előtt, lehetőség szerint másfél, de minimum 1 órával. A példában azért ajánlunk a köret mellé a natúr csirkemellet, mert a fűszerek is befolyásolják az emésztési folyamatok idejét - lebomlásuk sokkal lassabb. Ugyanakkor a pácolatlan húsokat is csak kisebb mennyiségben vegyük magunkhoz, mert nagy mennyiségben megterhelheti a gyomrot.

És persze ne feledkezzünk meg a folyamatos folyadékpótlásról sem! Hiszen a testedzés közben a szervezet vizet veszít – és nyilván te sem akarsz összeesni a dehidratáltságtól, igaz? Negyed óránként 2-3 deci vízzel utántölthető a kiizzadt folyadékmennyiséget.

Hogyha a blogra hivatkozol, az Edző Centrum vezető edzője hasznos táplálkozási tanácsokkal lát el, díj- és regisztrációmentesen. Csupán egy időpontot egyeztetés szükséges vele az info@edzocentrum.hu e-mail címen. 

komment

Így eddz a kidolgozott, izmos tricepszért!

2017/05/04. - írta: ProfiEdző

Ha igazán tónusos karokat szeretnél, akkor leginkább a tricepszre kell rágyúrnod – lévén, hogy ez a felkar nagyobbik izma. A húzó mozdulatok során ez az izom stabilizálja a kart. Nézzünk néhány olyan gyakorlatot, amivel megtámogathatjuk a tricepsz  izomépítését. tricepsz2.jpg

Lenyomások
Csökkentheted a sérülés veszélyt, ha a bemelegítés alatt köteles lenyomásokat csinálsz csigán.
Az edzés során pedig egykezes lenyomásokat végezz, mert sokkal koncentráltabban kivitelezhető, mint a kétkezesek, így jobban tudsz figyelni az izommunkára.

Tolódzkodás
Hogyha homorítasz a gyakorlat közben, akkor dolgozol leginkább tricepszre - ha előre dőlsz, akkor pedig inkább a mellizmodra.

Homlokhoz emelés
Ez a gyakorlat kiváló arra, hogy alaposan lenyújtsa a tricepszet, ráadásul megdolgoztatja azt a részét, ami a többi gyakorlat alatt minimális szerepet kap.
 tricepsz.jpg

Mindegyik gyakorlat során törekedj a könyök ízület védelmére, koncentráld a mozgásod, hogy ne erőltesd túl. Ügyelj rá, hogy ne a súlyok dolgozzanak (lendület), hanem az izmaid. Ismétlések tekintetében, pedig minimum 3×8-as szettekben gondolkodj, ha tényleg el akarod érni a célod: a kidolgozott tricepszeket!

komment

A top 3 naturál teljesítményfokozó

2017/05/03. - írta: ProfiEdző

Mikor az ember nincs jó passzban, mégis egy eredményes edzést szeretne a háta mögött tudni estére, előfordul, hogy „pörgetőhöz” nyúl. Nyilván teljesen legális energetizálóról beszélünk, és megragadva az alkalmat, megmutatom a legütősebb három teljesítményfokozót, amit a természet adott! fekete_tea.jpg

(Fekete tea)

Fekete tea
Ez a teafajta egy úgynevezett tein nevű anyagot tartalmaz, ami a központi idegrendszert stimulálva fokozza agy oxigén ellátását, serkenti a légzést, és felélénkíti a vérkeringést is. Ugyanakkor a fekete teában csersav is van, ami miatt nem tanácsos éhgyomorra inni – ha el akarjuk kerülni a gyomorbántalmakat. Ebben is van koffein, ám koránt sem olyan mennyiségben, mint amennyi egy csésze kávéban leledzik - ellenben a fekete tea is fokozza a teljesítményt!

Ginzeng
„Ginzeng, az erő megint bennem zeng!” – Sokaknak valószínűleg ez a szállóigévé vált Shrek idézet ugrik be első blikkre. Másodszorra meg talán az, hogy stresszoldó tulajdonsággal bír. És bizony fel is pörget! Na, de azt tudtad-e, hogy a ginzengnek antioxidáns- és immunerősítő hatása is van? Sőt, érelmeszesedés és májbetegségek ellen is sűrűn bevetik. És a vércukorszintet is vissza lehet vele vetni.ginzeng.jpg

(Ginzeng)

Kávé
Valószínűleg, maximum egy maréknyi embernek mondtam ezzel új információt. Azt tudtad viszont, hogy élénkítő hatása mellett például a kávé tágítja az ereket is? Bizony, és ennek köszönhetően javul a teljesítőképesség, mert több oxigén jut a véráramba. Azonban, ha sok kávét iszunk, pont az ellenkező hatást érjük el vele, mert a sok koffein kivonja a káliumot a szervezetből, ami fáradtságot és dekoncentrációt eredményez. S hogy legyen egy margód: napi 1-2 csésze kávé elfogyasztása még viszonylag optimális.

A rendszeres energetizálás függőséghez vezethet, és a kellő hatást sem váltja már ki, mert hozzászokik a szervezet – szóval vigyázzunk, ne essünk át a ló másik oldalára.

Címkék: energia fogalom
komment

Szeretnéd valamire vinni az életben? Tegyél érte!

2017/05/03. - írta: ProfiEdző

Nekem útmutatásra volt szükségem, mikor eldöntöttem, hogy szeretnék változtatni az alakomon. Voltam néhány teremben, de ahol végül teljesen szakmai, professzionális segítséget kaptam az az Edző Centrum volt. Csináltak egy állapotfelmérést, és táplálkozási tanácsokat is kaptam - mindezt díjtalanul. Ahhoz, hogy megadhassák a kellő támogatást neked, nem kell mást tenned, mint bármilyen regisztráció nélkül időpontot egyeztetni velük, és hivatkoznod a blogra :)

Címkék: motiváció
komment

Képes vagy úgy teljesíteni, mint Sylvester Stallone?

2017/05/03. - írta: ProfiEdző

Sokaknál Schwarzenegger az etalon, pedig Sly bácsi is szaggatja a vasakat rendesen, még így, 70 évesen is! Habár, sosem volt akkora, mint Arnold, izmai szépen kidolgozottak, tónusosok voltak, és ha a szerep úgy kívánná, most is képes lenne hozni a formáját!

Sylvester Stallone az az ember, aki képes volt olyan kemény diétát nyomatni, ami napi 10 tojásfehérjéből és egy kis pirítósból állt, meg gyümölcsből. Amikor porondra került a Rocky 3 forgatása, mindössze 70 kiló volt, és 6 hét alatt magára rántott 5 kiló színtiszta izmot!

De vajon, hogy csinálta?

A hét 6 napján, kemény súlyzós edzéseket nyomott, naponta kétszer!
Izomcsoportonként 8-12 ismétlésszámmal végzett gyakorlatokat, 3-4-es szettekben.sly.jpg

Hétfőn reggel - hát, mell, has
Hétfőn délután - has, váll, kar
Kedden reggel - vádli és comb
Kedden délután - has, hátsó delta izmok, trapézizom

Ha még csak ismerkedsz a gyakorlatokkal, semmiképp ne ugorj fejest ebbe az edzéstervbe - előbb zárkózz fel. Legyen ez a rövid távú célod, hogy belekóstolhass a Sly féle edzésbe. A hosszú távú pedig, hogy túlszárnyald a teljesítményét!

Addig dolgozz, míg a példaképeid a riválisaid nem lesznek!

komment
süti beállítások módosítása