A top 3 naturál teljesítményfokozó

2017/05/03. - írta: ProfiEdző

Mikor az ember nincs jó passzban, mégis egy eredményes edzést szeretne a háta mögött tudni estére, előfordul, hogy „pörgetőhöz” nyúl. Nyilván teljesen legális energetizálóról beszélünk, és megragadva az alkalmat, megmutatom a legütősebb három teljesítményfokozót, amit a természet adott! fekete_tea.jpg

(Fekete tea)

Fekete tea
Ez a teafajta egy úgynevezett tein nevű anyagot tartalmaz, ami a központi idegrendszert stimulálva fokozza agy oxigén ellátását, serkenti a légzést, és felélénkíti a vérkeringést is. Ugyanakkor a fekete teában csersav is van, ami miatt nem tanácsos éhgyomorra inni – ha el akarjuk kerülni a gyomorbántalmakat. Ebben is van koffein, ám koránt sem olyan mennyiségben, mint amennyi egy csésze kávéban leledzik - ellenben a fekete tea is fokozza a teljesítményt!

Ginzeng
„Ginzeng, az erő megint bennem zeng!” – Sokaknak valószínűleg ez a szállóigévé vált Shrek idézet ugrik be első blikkre. Másodszorra meg talán az, hogy stresszoldó tulajdonsággal bír. És bizony fel is pörget! Na, de azt tudtad-e, hogy a ginzengnek antioxidáns- és immunerősítő hatása is van? Sőt, érelmeszesedés és májbetegségek ellen is sűrűn bevetik. És a vércukorszintet is vissza lehet vele vetni.ginzeng.jpg

(Ginzeng)

Kávé
Valószínűleg, maximum egy maréknyi embernek mondtam ezzel új információt. Azt tudtad viszont, hogy élénkítő hatása mellett például a kávé tágítja az ereket is? Bizony, és ennek köszönhetően javul a teljesítőképesség, mert több oxigén jut a véráramba. Azonban, ha sok kávét iszunk, pont az ellenkező hatást érjük el vele, mert a sok koffein kivonja a káliumot a szervezetből, ami fáradtságot és dekoncentrációt eredményez. S hogy legyen egy margód: napi 1-2 csésze kávé elfogyasztása még viszonylag optimális.

A rendszeres energetizálás függőséghez vezethet, és a kellő hatást sem váltja már ki, mert hozzászokik a szervezet – szóval vigyázzunk, ne essünk át a ló másik oldalára.

Címkék: energia fogalom
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr212476739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása