Ehetek edzés alatt?

2017/05/06. - írta: ProfiEdző

Aktív testmozgás közben a szervezet energiát- és folyadékot veszít. Hogy edzés közben ne merüljünk ki idő előtt – és ne legyünk rosszul sem, gondoskodnunk kell az utánpótlásról, hogy ne lépjen fel hiányállapot. Ezt a következő képpen tudjuk elérni:
deadlifts1.jpg

Intenzív edzés alatt megemelkedhet a vércukorszint, amit gyorsan felszívódó szénhidráttal vissza lehet billenteni a normál értékre - például egy szőlőcukorral, ami körülbelül 20 perc alatt kifejti a hatását. De amiből igazán energiát kell merítenie a szervezetnek, az a lassú felszívódású szénhidrát mennyiség, amit az edzés előtti étkezésnél fogyasztottunk el.

A gyakorlatok közti pihenőidőkben a folyadékpótlás az elsődleges feladat, amire törekednünk kell. Gondolj csak a kardio- vagy az intervall edzésekre, muszáj meginnod néhány kortyot bizonyos időközönként, hogy ne kezdj szédülni. water-weight-loss.jpg

Szeretnéd tudni hol tartasz a fejlődésben?
Mit szólnál egy díjmentes állapotfelméréshez, ami abszolút regisztráció- és kötelezettségmentes?
Nem kell mást tenned, mint a blogra hivatkozva időpontot egyeztetni az info@edzocentrum.hu mail címen. Körülbelül  20-30 percet vesz igénybe, az Edző Centrum szakképzett trénerei által - akik a felmérést követően táplálkozási tanácsokkal is ellátnak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr9912482971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása