Mennyit ehetek edzés előtt?

2017/05/05. - írta: ProfiEdző

Ahhoz hogy legyen elég energiád az izommunkához, be kell vinned bizonyos mennyiségű kalóriát a szervezetedbe - azonban nem mindegy mikor teszed. Ugyan minden emberi gyomor emésztési ideje más és más, azért akad némi mankó.women-eating-after-workout-7-reasons-your-not-losing-wieght-by-healthista_com.jpg

Hogyha nem maradt elég időnk, hogy edzés előtt együnk és még gyomrunk meg is tudja emészteni, lassú felszívódású szénhidrátokkal tudjuk megtámogatni szervezetünk energiaellátását.

Ennél fogva, elsősorban zöldségeket fogyasszunk, vagy mondjuk bulgurt, kukszkusz, basmat rizst, esetleg zabpelyhet. És mellé fehérjeként például egy kisadag natúr csirkemellet. Amiket pedig mindenképp kerüljünk edzés előtt, azok a zsíros ételek. A zsírok lebontásához ugyanis több időre van szüksége a szervezetünknek, akár 6-8 órán át is eltarthat a folyamat. crossfit_625x350_41429352349.jpg

Tehát, alacsony zsírtartalmú, lassú felszívódású szénhidrátban dús ételt fogyasszunk edzés előtt, lehetőség szerint másfél, de minimum 1 órával. A példában azért ajánlunk a köret mellé a natúr csirkemellet, mert a fűszerek is befolyásolják az emésztési folyamatok idejét - lebomlásuk sokkal lassabb. Ugyanakkor a pácolatlan húsokat is csak kisebb mennyiségben vegyük magunkhoz, mert nagy mennyiségben megterhelheti a gyomrot.

És persze ne feledkezzünk meg a folyamatos folyadékpótlásról sem! Hiszen a testedzés közben a szervezet vizet veszít – és nyilván te sem akarsz összeesni a dehidratáltságtól, igaz? Negyed óránként 2-3 deci vízzel utántölthető a kiizzadt folyadékmennyiséget.

Hogyha a blogra hivatkozol, az Edző Centrum vezető edzője hasznos táplálkozási tanácsokkal lát el, díj- és regisztrációmentesen. Csupán egy időpontot egyeztetés szükséges vele az info@edzocentrum.hu e-mail címen. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr7212482551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása