Semmi sem lehetetlen, ha a szándék mellett időt és energiát is áldoznak rá

2017/06/11. - írta: ProfiEdző

Címkék: motiváció
komment

Te tökéletesen guggolsz?

2017/06/10. - írta: ProfiEdző

Guggolni gyerekjáték - gondolja a legtöbb ember. De vajon hányan tudnak helyesen guggolni közülük? Összeszedtünk néhány alapvető hibaforrást, amikkel a teremben napi szinten szembesülünk.  kidsquat.jpg

Egyenes legyen a hátad!
Hogyha görbe háttal guggolsz, a csigolyák elmozdulnak és megsérthetik a gerinc mellett futó idegeket.

A stabilabb tartás érdekében szánj időt a has- és mély hátizmaid megerősítésére!squat.jpg

Így állj a rúd alá
Vállszélességnél nagyobb terpeszben állj, enyhén kifelé néző lábfejekkel. Egyenes legyen a hátad, könyökeidet tartsd a tested mellett - ne menjenek hátra, emeld ki a mellkasodat.

Az utóbbi momentum azért nagyon fontos, mert másként a felsőtest a gyakorlat végzése közben előredől, ami sérülésekhez vezethet.

squat2.jpgMi kell a rúddal való guggoláshoz?
A has- és alsó hátizmok stabilizálják a felsőtestet, a farizmok és a combok indítják a súlyt, a vádli pedig szintén stabilizálja a tartást. 

Tehát, a guggolás összetettebb izommunkát igényel, mint azt az ember elsőre gondolja. Hogy sérülés mentesen sajátítsd el a helyes gyakorlatvégzést, érdemes szakmai segítséget igénybe venni.

squat3.jpg

Kelenföld környékén laksz?

KissLife Sportcentrumban minden adott,
hogy megerősítsd izmaidat
és helyesen guggolj!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés
komment

Ezekkel az ételekkel előzheted meg a dehidratációt

2017/06/09. - írta: ProfiEdző

Az orvosok által ajánlott napi folyadékbevitel 2 és fél-, nyáron pedig legalább 3 liter! Te mennyit iszol meg ebből? Mutatunk néhány trükköt, hogy tudod étkezés útján pótolni a kiizzadt folyadékot! viz.jpg

Ebben a meleg időben a legtöbben úgy vagyunk vele, hogy nem cipelünk magunkkal vizet, hiszen út közben úgy is megmelegszik – de így, hogy nincs előttünk, sokkal kevesebbet fogyasztunk belőle.

Enni viszont nem felejtünk el, igaz?
Nem is gondolnád, de rengeteg olyan zöldségünk van, aminek 90% felett van a víztartalma! Többjüket fogyaszthatod magában – egyfajta nassként, de csinálhatsz belőlük többféle finom salátát is – rendes étkezés gyanánt.

salata2.jpgMind közül a legdehidratálóbb a kígyóuborka, melynek majd’ 97%-os a víztartalma. Őt a jégsaláta követi, több mint 95%-al – és ráadásul K-vitaminban is igen gazdag!

Sűrűn eszel paradicsomot? Jól teszed! Több mint 95%-os a víztartalma! Na és azt tudtad, hogy a retek is remek antioxidáns a maga 95%-ával? És persze a görögdinnyéről se feledkezzünk meg: 91%-os a lédússága!

salata.jpg

Hogyha pedig egy hosszú nap után ki szeretnéd adni a fáradt gőzt, tudunk hozzá egy kiváló helyet a Bikás parkban, a 11. kerültben!

Zárd ki a meleget egy jól felszerelt és klimatizált edzőteremben,
és dolgozd ki magadból a stresszt!

Profi edzőkkel vár téged
KissLife Fitness & Gym!

hetfotoledzek.jpg

komment

Így készül a formás vádli

2017/06/08. - írta: ProfiEdző

Lábaink erősítésére azért kell hangsúlyt fektetnünk, mert másként nem fogják elbírni a többletsúlyt ahogy felsőtestünk izomtömege gyarapodik. A vádlit többen elhanyagolják – ami öreg hiba. Hoztunk neked néhány gyakorlatot kifejezetten vádlira! vadli.jpeg

Négykézlábas gyakorlat
Ereszkedj négykézlábra és told fel a csípőd úgy, hogy tested 90°-os szöget zárjon be a talajjal – ez az alaphelyzet. Utána pedig emelkedj lábujjhegyre, tartsd ki 5 másodpercig és ereszkedj vissza.

Ismételd meg 15-ször néhány körön át. vadli3.jpg

Guggolás lábujjhegyen
Csípőszéles terpeszben guggolj le, és ahogy állsz fel belőle a végpontja lábujjhegyen legyen. Tartsd meg a pózt kb 5 másodpercig, majd ereszkedj vissza guggolásba.

Ne lendületből dolgozz, és próbáld meg tartani a 4×20-as szettet.

vadli2.jpgVádli gyakorlat oldalt fekve
Könyök támasszal feküdj az egyik oldaladra, és az ellentétes lábadat húzd fel , hogy a talpad a talajon legyen a másik előtt. Alsó lábad pedig spiccben emeld meg legalább 30-szor, és csinálj belőle több kört.

A körök között válts lábat, hogy egyformán meg tudd őket dolgoztatni.

vadli4.jpgAhol pedig minden adott egy jó láb edzéshez
Kelenföld környékén,
az a KissLife Fitness & Gym!


Modern, jól felszerelt, klimatizált edzőterem,
profi edzői segítséggel!
- Kell ennél több?

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés
komment

Hátfájós vagy és rossz a tartásod?

2017/06/07. - írta: ProfiEdző

Sokat ülünk a munkahelyen, nem vesszük fel a megfelelő testhelyzetet séta közben… Modern korunk egyik legdivatosabb mozgásszervi panasza a hátfájás. Ám ez enyhíthető, és krónikussá fajulása is megelőzhető! gerinc.jpg

A napi szinten visszatérő- és elhúzódó fájdalom a stabilizáló izmaid gyengeségéből fakad! Ezek az izmok a core izmok – a testünk tartó izmai. Hogyha nem elég erősek, nem tartják megfelelően a gerincoszlopot.

Hoztunk neked néhány gyakorlatot, amelyekkel ezek az izmok megerősíthetőek! plank_1.jpg

Talán már néhányszor említettük, hogy a plank az edzésben abszolút etalon.

Helyes kivitelezéséhez hason fekve támaszkodj alkarjaidra vállszélességben, majd told fel magad lábujjhegyre. Törzsed egyenesen tartsd, ne told ki a feneked, csípőd legyen feszes, fejed pedig a gerincoszlop meghosszabbítása – tehát ne lógasd!

Tartsd ki míg bírod, és ismételd meg 10-15×!
gerinc2.jpg

Egy másik remek gyakorlat a core izmok erősítésére a törzsemelés.

Az alappozíció hason van, karjaiddal kinyújtva magad felett. Emeld meg lassan a törzsed, tartsd meg a legvégső ponton, míg tudod, majd szintén szép lassan engedd vissza – ne lendületből dolgozz! Nehezítésnek a lábaid is megemelheted - akár felváltva is. rostok3.jpg

Hogyha a Bikás park környékén laksz,
KissLife Sportcentrum a te helyed,
ahol kellőképpen megedzheted tartó izmaidat!


Profi edzői segítséggel veheted fel a harcot a puhányság ellen egy klimatizált, jól felszerelt és kellemes hangulatú, modern edzőteremben!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: regeneráció
komment

Te milyen elhízás típusba tartozol?

2017/06/07. - írta: ProfiEdző

Tudtad, hogy hatféle helyen rakódhat le a testzsír? Sok mindenről árulkodhat, hogy hova szoktál hízni! Nézzük meg, melyik csoportba tartozol, hogy ahhoz mérten támogathassuk meg alakformálásodat! dns_kollazs.jpg

1. Felsőtestre való hízási hajlam
Ezt a fajta túlsúlyt a nem megfelelő táplálkozás okozza!

Hagyd el a finomított lisztet, mondj le a cukros ételekről-italokról és a zsírban tocsogó húsokról! Oda kell figyelned rá, hogy kevesebb kalóriát vigyél be, mint amennyire a szervezetednek szüksége van.

A látványos eredményért pedig nem elég az étkezésre figyelned, rendszeres testmozgás is szükséges hozzá! fogyas3.jpg

2. Hasi- és deréktáji elhízás
A látványos plusz kilók a mozgásszegény életmódból fakadnak!

Kalória beviteled nem eget rengető, ám mivel keveset mozogsz mellette, így lerakódik a zsír. Legyél aktívabb! Heti 2-3 alkalommal szánj időt magadra, és sportolj – hidd el, hamar el fog tűnni az a kis felesleg a pocak tájékáról!20150528te-is-rettegsz-a-sulyzos5.jpg

3. Csípőtájék
Sokan ezt a fajta elhízást úszógumiként aposztrofálják. De azt tudtad, hogy ez idegi alapú?

Nem is csoda, hogy ez az egyik leggyakoribb elhízási „forma”. A mai rohanó világban a legtöbb ember stresszes. Viszont ahelyett, hogy az evést használnád nyugtatónak, vezesd le a bánatod edzéssel!

Az aktív mozgás endorfint termel – ami boldogság hormon, így két legyet üthetsz egy csapásra! 

salata.jpg

4. Hasi elhízás
Ha kifejezetten csak a hasadon tömörül a zsír, akkor rossz az anyagcseréd.

Ám ez javítható sok folyadékbevitellel, és fogyassz több anyagcsere fokozó ételt – mint például céklát, káposztát, lenmagot, fokhagymát, és barna rizst. Mellette pedig a rendszeres sporttal tudod nagymértékben javítani anyagcsere folyamataidat!

edzes_gepen.png5. Fenék és comb
Elsősorban a glutén lehet érte a felelős, és az 50 feletti nőknél a menopauza.

Súlyzós edzésekkel tudod ellene felvenni a harcot, és ha leredukálod a glutén bevitelt.

6. Fenéktől lefelé való hízási hajlam
Minden bizonnyal nem megfelelő a keringésed!

Sajnos, ez örökletes hajlam – így nehezebben leküzdhető, de nem lehetetlen! Olyan mozgásformákra van szükséged, amik a lábaidat és a farod fogják leginkább munkára.

bemelegites.jpg

Valamennyi elhízási forma karbantartására
megvan a megfelelő eszköz és edzői segítség
a 11. kerületi KissLife Sportcentrumban!


Hidd el, a nyári melegben jól fog esni kiadni a napi stresszt egy jó hangulatú, jól felszerelt, légkondis edzőteremben!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogyás fogalom
komment
süti beállítások módosítása