Te tökéletesen guggolsz?

2017/06/10. - írta: ProfiEdző

Guggolni gyerekjáték - gondolja a legtöbb ember. De vajon hányan tudnak helyesen guggolni közülük? Összeszedtünk néhány alapvető hibaforrást, amikkel a teremben napi szinten szembesülünk.  kidsquat.jpg

Egyenes legyen a hátad!
Hogyha görbe háttal guggolsz, a csigolyák elmozdulnak és megsérthetik a gerinc mellett futó idegeket.

A stabilabb tartás érdekében szánj időt a has- és mély hátizmaid megerősítésére!squat.jpg

Így állj a rúd alá
Vállszélességnél nagyobb terpeszben állj, enyhén kifelé néző lábfejekkel. Egyenes legyen a hátad, könyökeidet tartsd a tested mellett - ne menjenek hátra, emeld ki a mellkasodat.

Az utóbbi momentum azért nagyon fontos, mert másként a felsőtest a gyakorlat végzése közben előredől, ami sérülésekhez vezethet.

squat2.jpgMi kell a rúddal való guggoláshoz?
A has- és alsó hátizmok stabilizálják a felsőtestet, a farizmok és a combok indítják a súlyt, a vádli pedig szintén stabilizálja a tartást. 

Tehát, a guggolás összetettebb izommunkát igényel, mint azt az ember elsőre gondolja. Hogy sérülés mentesen sajátítsd el a helyes gyakorlatvégzést, érdemes szakmai segítséget igénybe venni.

squat3.jpg

Kelenföld környékén laksz?

KissLife Sportcentrumban minden adott,
hogy megerősítsd izmaidat
és helyesen guggolj!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr4012583063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása