Húzd ki magad és vedd észre, ki is vagy te, és miként tornyosulsz a körülményeid fölé

2017/05/14. - írta: ProfiEdző

Jó volna a hobbidból megélni?
Legyél személyi edző!

A FitPro segít elindítani az úton!
Küld el jelentkezésed az info@fitpro.hu címre, és jelentkezz fitnes instruktornak! Tedd meg az első lépést, hogy miközben a munkaidőd töltöd, ne érezd azt, hogy dolgozol!

Címkék: motiváció
komment

Étvágycsökkentők a természet lágy öléről

2017/05/13. - írta: ProfiEdző

Szeretnél jobban odafigyelni arra, mit eszel és mennyit, de nem tudod megállni, hogy magadba tömj valami szénhidrátot, mikor rád tör az éhség? Mutatom mikhez érdemes nyúlni, hogy ne vágd haza a diétád! atvagycsokkento.jpgGyömbér
Ez a fűszernövény nagy népszerűségnek örvend, hála rengeteg jótékony hatásának. Egyik leghasznosabb tulajdonságát a gyomorra gyakorolja: segít az emésztésben, közben pedig nyugtatja a gyomrot, és alább hagy tőle az étvágy.

Alma
Amellett, hogy elűzi az éhséget, könnyen hozzáférhető, magas a rosttartalma, és tele van értékes tápanyagokkal is.atvagycsokkento3.jpgMandula
Sokaknak szó szerint az utcára sem kell kimenni érte – így bele sem gondolnak, annyira kézenfekvő. A szervezet számára fontos rostokat és zsírokat tartalmaz, magnéziummal, E-vitaminnal, és antioxidánsokkal megspékelve. Emellett pedig egy maréknyi mandula teltségérzetet is ad, így kibírod a következő étkezésig.

Avokádó
Szuper antioxidáns, tele van vitaminokkal, fokozza a szív- és érrendszer működését, ráadásul az éhség érzetet is elnyomja. Klassz lenne, ha a mandulafa mellett az avokádó is megteremne a kertben, igaz? atvagycsokkento2.jpgWasabi
Na, erről végképp nem gondoltad volna, hogy elvenné az étvágyad, ugye? Pedig még a puffadásnak is elejét veszi! Ráadásul ez a japán vízi torma rákölő hatóanyagokat tartalmaz, remek antioxidáns, és gyulladáscsökkentő hatással is bír!

Hogyha a blogra hivatkozva felkeresed az Edző Centrum vezető trénerét, hasznos táplálkozási tanácsokkal lát el díjmentesen, kötelezettségek nélkül. Az info@edzocentrum.hu mail címen tudsz vele időpontot egyeztetni.

A te egészséged, a te döntésed! 

Címkék: táplálkozás
komment

Nekem való a TRX?

2017/05/12. - írta: ProfiEdző

Egyre közkedveltebb edzésforma az utóbbi időben a TRX, és nagyon hatékony is. Használják csoportos órákon, csüngenek rajta személyi edzésen – oké, de mire jó? Tényleg erre van szükséged?trx.jpgAnnak idején, úgy több mint 10 évvel ezelőtt a haditengerészek számára fejlesztették ki, nem véletlen: a TRX egy olyan eszköz, amivel állóképességünket fejleszthetjük, miközben minden izmunkat megdolgoztatjuk saját testsúlyunkkal.

Te magad tudod szabályozni a nehézségi fokot, hiszen a kötél hosszúsága állítható; valamint, a gravitáció nehezíti a mozgásodat ahhoz mérten, hogy a tested milyen szöget zár be. Ennek révén, akkor is gond nélkül tudod használni, ha túlsúllyal küzdesz. trx3.jpgViszont, az első néhány alkalommal erősen ajánlott személyi edző bevonása, hogy biztonsággal el tudd sajátítani a TRX gyakorlatokat.

Nem lenne túl kellemes, ha erősítés helyett rehabilitációra kellene használod az eszközt, ugye? - Merthogy arra is alkalmas egyébként. trx2.jpgHa még sosem használtál TRX-et, a Kiss Life Gym személyi edző csapata segít elsajátítani az eszköz magabiztos, szakszerű használatát.

És mit szólnál mindenek előtt
egy díjmentes állapotfelméréshez?


Egyeztess hozzá egy időpontot a info@kisslifegym.hu címen, és hivatkozz a blogra. Ne feledd, e
gyedül azok a korlátok léteznek, amiket te emelsz magadnak!

Egy dolog van csak az életben,
amin azonnal tudsz változtatni:
a hozzáállásodon!

Címkék: edzés fogalom
komment

Down-szindrómás fiú a Spartan Race királya!

2017/05/11. - írta: ProfiEdző

Hogy juthat egy Down-szindrómás fiú a Spartan Race-re, akit még az edzőteremből is kitiltanak?spartan.jpgA Spartan Race egy húszféle akadállyal ellátott 7 km hosszú pálya, amibe több edzett embernek is néha beletörik a bicskája. Rengeteg kemény munkába fektetett idő, kitartás, és vasakarat – néhány tulajdonság, ami egy Down-szindrómás srácban, Mikó Attilában mind megvan ahhoz, hogy betegsége ellenére teljes életet élhessen.

A 34 esztendős fiút tavaly kitiltották egy edzőteremből. Egy személyi edző, Szalmásy Balázs felháborodásának hangot adva felkereste a Mikó családot, és elvállalta Attila edzését. Hamar összebarátkoztak, és mikor Balázs felvetette az ötletet, hogy Attilát felkészítené a Spartan Race-re, éltek a lehetőséggel. spartan3.jpgAkkor még a személyi edző nem sejtette, hogy nem a nulláról kell indulni, hanem a mínusz sokadikról. Ugyanis, Attila baba korában nem tanult meg kúszni, nem tudott térdelni, és az egyensúly érzéke sem volt túlzottan kifejlődve. Emellett diabétesszel küzd, látás- és hallássérült is.

A fiú, aki fekvésből abszolút nem tudta az első edzésen kinyomni magát, mára több mint egy percig képes tartani a plank pozíciót. Fáradhatatlan önszorgalmának, és személyi edzőjének odaadó munkájának érdeme, hogy a kezdeti heti 2 edzésből eljutottak a heti 4-re – amiknek Attila minden percét szenvedéllyel csinálta végig. spartan2.jpgVoltak ugyan a versenyen olyan akadályok, amiket betegsége miatt a Down-szindrómás fiú képtelen volt teljesíteni. Ám a kihagyott részek kompenzálásául lerótt 30 darab 5 ütemű fekvőtámasz javát szépen megcsinálta!

És néhány ponton edzője, vagy 1-1 önkéntes dolgozott helyette a 7 km-es szakaszon, hogy végig tudja csinálni a távot.spartan4.jpgSzeretnének indulni a következő versenyen is, és addigra igyekeznek Attila súlyát 120 kilóról 95-re ledolgozni. Annyi akaraterő szorult ebbe a fiúba betegségei ellenére, hogy biztosan eléri a személyi edzőjével közösen kitűzött célokat!

Te utána tudnád csinálni?spartan5.jpg

Az Edző Centrumban hasonlóan elszánt, profi edzőgárda vár rád! Ha szeretnél te is versenyfelkészítést, vagy esetleg más céljaid vannak az edzéssel, fordulj hozzájuk bizalommal.

Hogyha a blogra hivatkozol, díjmentesen felmérik a jelenlegi állapotodat, hogy tudd hol tartasz, vagy honnan indulsz. Egyeztess velük időpontot az info@edzocentrum.hu címen, kötelezettségek nélkül.

A sztori és a képek forrása: peakshop.hu

komment

A rendszeres edzés 65%-al visszaveti a kimerültséget

2017/05/10. - írta: ProfiEdző

A lusta embereknek ezentúl más kifogást kell találniuk a semmittevésre, ugyanis egy új kutatás szerint a rendszeres testmozgás csökkenti a kimerültséget. Mostantól a fáradtság nem lehet indok a puhányságra!
lazy.jpg

Te is kávéval vagy energiaitallal indítod a napod? A Georgai Egyetem kutatóinak új tanulmánya szerint egy reggeli séta legalább +20% energiát ad a reggeli lendületedheza koffein tartalmú üdítőkkel szemben, egészségesen. 

A rendszeres aktív sport
akár 65%-al leredukálja a fáradtságot.

 lazy2.jpg

Nem tudod, hogy kezdj neki?
Az Edző Akadémia vezető trénerére bizalommal támaszkodhatsz! 
Nekem is a segítségemre volt az indulásnál.

Ha pedig már mozgásban vagy, mit szólnál egy díjmentes, kötelezettségek nélküli állapotfelméréshez? Egyeztess időpontot az info@edzocentrum.hu címen, és hivatkozz a blogra!

Mire vársz? A tökéletes időpontra?
Ne várd, hogy az élet megtörténjen veled,
indulj, és idézd elő a történést!

Címkék: energia
komment

Az edzés hatékonyságát befolyásolja az időzítés?

2017/05/10. - írta: ProfiEdző

Sokan arra hivatkoznak, hogy azért nem edzenek, mert nincs idejük - az ilyen embereknek mindig azt mondom, hogy a heti 1 óra edzés is edzés. Arról pedig, hogy mikorra időzítsük a testmozgást, hogy hatásosabb legyen, számos tanulmány szól. Mutatom a közös nevezőt:

edzes.png

Egybevágóan az derül ki az adatokból, hogy akik mindig ugyanabban az időszakban edzenek, sokkal produktívabban teljesítenek. Akik csoportos órákra járnak - mint aerobik, jóga, hot iron, azok tehát mindenképpen jól járnak.

De mi a helyzet azokkal, akiknek sokkal kaotikusabbak a mindennapjaik, így nem tudnak ilyen rendszerességet beiktatni az életükbe?

Erre jó az edzésterv!


Egyfajta állandóságot jelent azok számára is, akik nem tudnak mondjuk minden kedden és csütörtökön 17-18-ig rendelkezni a saját idejükkel, ellenben a kedd és csütörtök estével - ami ugye már egy nagyobb intervallum.

22_fitness.jpg

A jó és hatékony edzésterv kialakításában személyes tapasztalataim alapján a Kiss Life Gym vezető személyi edzőjét ajánlom. Több helyet kipróbáltam már, de a leglátványosabb fejlődést ebben a teremben, általa produkáltam.

Ha a blogra hivatkozol, díjmentesen felméri az állapotodat, és mankót ad egy jó étrendhez is! Abszolút kötelezettség- és regisztráció mentesen, az info@kisslifegym.hu mail címen tudsz vele időpontot egyeztetni.

Nincs az a hegy, amit el ne lehetne hordani,
csak neki kell állni.

Címkék: edzésterv
komment
süti beállítások módosítása