Down-szindrómás fiú a Spartan Race királya!

2017/05/11. - írta: ProfiEdző

Hogy juthat egy Down-szindrómás fiú a Spartan Race-re, akit még az edzőteremből is kitiltanak?spartan.jpgA Spartan Race egy húszféle akadállyal ellátott 7 km hosszú pálya, amibe több edzett embernek is néha beletörik a bicskája. Rengeteg kemény munkába fektetett idő, kitartás, és vasakarat – néhány tulajdonság, ami egy Down-szindrómás srácban, Mikó Attilában mind megvan ahhoz, hogy betegsége ellenére teljes életet élhessen.

A 34 esztendős fiút tavaly kitiltották egy edzőteremből. Egy személyi edző, Szalmásy Balázs felháborodásának hangot adva felkereste a Mikó családot, és elvállalta Attila edzését. Hamar összebarátkoztak, és mikor Balázs felvetette az ötletet, hogy Attilát felkészítené a Spartan Race-re, éltek a lehetőséggel. spartan3.jpgAkkor még a személyi edző nem sejtette, hogy nem a nulláról kell indulni, hanem a mínusz sokadikról. Ugyanis, Attila baba korában nem tanult meg kúszni, nem tudott térdelni, és az egyensúly érzéke sem volt túlzottan kifejlődve. Emellett diabétesszel küzd, látás- és hallássérült is.

A fiú, aki fekvésből abszolút nem tudta az első edzésen kinyomni magát, mára több mint egy percig képes tartani a plank pozíciót. Fáradhatatlan önszorgalmának, és személyi edzőjének odaadó munkájának érdeme, hogy a kezdeti heti 2 edzésből eljutottak a heti 4-re – amiknek Attila minden percét szenvedéllyel csinálta végig. spartan2.jpgVoltak ugyan a versenyen olyan akadályok, amiket betegsége miatt a Down-szindrómás fiú képtelen volt teljesíteni. Ám a kihagyott részek kompenzálásául lerótt 30 darab 5 ütemű fekvőtámasz javát szépen megcsinálta!

És néhány ponton edzője, vagy 1-1 önkéntes dolgozott helyette a 7 km-es szakaszon, hogy végig tudja csinálni a távot.spartan4.jpgSzeretnének indulni a következő versenyen is, és addigra igyekeznek Attila súlyát 120 kilóról 95-re ledolgozni. Annyi akaraterő szorult ebbe a fiúba betegségei ellenére, hogy biztosan eléri a személyi edzőjével közösen kitűzött célokat!

Te utána tudnád csinálni?spartan5.jpg

Az Edző Centrumban hasonlóan elszánt, profi edzőgárda vár rád! Ha szeretnél te is versenyfelkészítést, vagy esetleg más céljaid vannak az edzéssel, fordulj hozzájuk bizalommal.

Hogyha a blogra hivatkozol, díjmentesen felmérik a jelenlegi állapotodat, hogy tudd hol tartasz, vagy honnan indulsz. Egyeztess velük időpontot az info@edzocentrum.hu címen, kötelezettségek nélkül.

A sztori és a képek forrása: peakshop.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr6712497613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása