Szénhidrát a diéta alatt?

2017/06/26. - írta: ProfiEdző

Hogyha teljesen megvonod magadtól a szénhidrátot, akkor sokkal enerváltabb vagy és ingerültebb. Ahhoz azonban, hogy leadjuk a fölös kilókat, muszáj visszább venni a szénhidrát bevitelből. Mutatunk három olyan forrást, amikhez bátran nyúlhatsz a diéta során is! szenhidrat.jpg

Testünk a szénhidrátokból nyeri elsősorban az energiát. Szervezetünk és agyunk nem képes megfelelően funkcionálni, hogyha nem kapja meg a kellő mennyiséget.

Ezért van az, hogy fáradékonyabbak és dekoncentráltak vagyunk, hogyha hirtelen megvonjuk magunktól például az addig napi szinten fogyasztott csokoládét, meg cukros üdítőket. Helyettük azonban inkább jó szénhidrátokat fogyassz!

teszta.jpgPéldául búzamagot
Magas B-vitamin forrás, tele van vassal, cinkkel, magnéziummal, és rost tartalma is kiváló – továbbá fehérje forrásként sem utolsó!

Teljes kiőrlésű lisztből készült tésztákat
Ízük nem sokban tér el a fehér lisztből készültektől, ám rost tartalmuk akár háromszor nagyobb lehet! – Emiatt ráadásul kevesebbet is tudsz belőle elfogyasztani, mert eltelít.

Pattogatott kukoricát
Nem gondolnád, de gyorsítja az anyagcserét! Elérhető már zsírszegény verzióban is, és 1 gramm rostot viszel be vele csészénként!

diet.png

Ne feledd, tested formáját 70%-ban az étkezéseddel alakítod, maradék 30%-át pedig az aktív mozgással - amire tudunk egy jó helyet!

KissLife Sportcentrum

Klimatizál, modern és jól felszerelt edzőterem,
profi szakmai háttérrel!

hetfotoledzek.jpg

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr9612620745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása