Te tornáztatod a talpad? - Érdemes!

2017/05/29. - írta: ProfiEdző

Logikusan belegondolva, talpaink folyamatos és nagyfokú terhelésnek vannak kitéve napi szinten. Azt tudtad például, hogy járás közben a súlyod majdnem másfélszerese nehezedik talpaidra? Ha többi izmunkat edzünk, a talpak izmai miért lennének kivételek? De mit is kell csinálni? talp0.jpg

Ami a lábat illeti, szám szerint 200 izomról beszélünk, 52 csontról és 66 ízületről.

Természetesen a fokozatos terhelés elve ugyanolyan fontos, mint más izmok edzése előtt: ne feledkezz meg a bemelegítésről!

talp.jpg

Nem kell annyira túl gondolni, némiképp hasonlatosak a gyakorlatok a vádliháshoz.

Párhuzamos lábfejekkel állj, az egyik lábadon lassan emelkedj fel lábujjhegyre és vissza, majd a másikkal – ismételd meg néhányszor. Utána az alaphelyzet marad, gördülj lábujjhegyről talpra és vissza 10-12 alkalommal.

Szintén párhuzamos lábfejekkel állj külső talpélre, a lábujjaidat pedig hajlítsd be és nyújtsd ki – szintén legalább 10-12 ismétléssel dolgozz. talp2.jpg

A következő gyakorlatot attól függően tudod végezni, hogy otthon fogod-e munkára talpaid, vagy az edzőteremben: vádli állványon és lépcsőn is tudod végezni.

Állj fel páros lábbal úgy az eszközre, hogy a sarkaid lelógjanak. Emelkedj lábujjhegyre, és kb 5 másodperc után lassan ereszkedj vissza annyira, hogy a sarkaid az eszköz síkja alatt állapodjanak meg – megnyújtva így a talpadat. Ismételd 10-15×! talp3.jpg

Utána pedig görgess egy teniszlabdát a talpad alatt.
Lábujjaidat se felejtsd el megmasszírozni vele, és a talpadon is legyél alapos!

További hasznos tanácsokért látogass el a KissLife Sportcentrumba! Klimatizált, modern, jól felszerelt edzőterem, barátságos hangulat, hozzáértő segítséggel!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr8412548299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása