Akkor is tudok fejlődni, ha kisebb súlyokkal dolgozom?

2017/06/23. - írta: ProfiEdző

Annál nagyobb súlyokat tud megmozgatni az ember, minél edzettebb. A terhelés emelésével tudjuk tovább fejleszteni izmainkat, miért akarna hát bárki is kisebb súlyokkal dolgozni, mint amik valódi kihívást jelentenek neki? Többen választják mégis a kis súlyokat, ezek szerint lehet létjogosultsága? 487879257.jpg

Tudtad, hogy aki rendszeresen edz már hosszabb ideje, az akár 80%-át is képes kihasználni izomerejének? Ezzel szemben, aki csak mostanában kezdett el, csak maximum az 50%-át.

A kifejtett erő mértéke attól függ, hogy mennyi idegvégződéshez kapcsolt izomrostot  tudsz munkára fogni. Hogyha a legnagyobb súllyal dolgozol – amit még magabiztosan tudsz vezetni, akkor több ilyen izomrostot tudsz megdolgoztatni. jak-zwiekszyc-mase-miesniowa.jpg

Ergo: minél edzettebb vagy, annál inkább ki tudod használni az izomerődet. Ennél fogva másként működnek az izmaid ha régebb óta edzel, mintha most kezdenéd.

Hogyha már rutinos edzőként kisebb súlyokkal dolgozol, akkor is ki tudod hát fárasztani izmaidat. Ha ezt a technikát választod, akkor sokkal jobban megkíméled az ízületeidet és regenerálódáshoz is kiváló.

save-time-in-the-gym-1105665-twobyone.jpg

 Kelenföld környékén laksz?

KissLife Fitness & Gym

Élni sohasem késő!

Egy jól felszerelt, modern edzőterem, szakképzett edzőkkel.
Minden megvan egy kiadós edzéshez,
hogy alaposan megdolgoztasd izmaidat!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés fogalom
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr5312615359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása