Ezekkel helyettesítsd a cukrot!

2017/05/30. - írta: ProfiEdző

Mikor a cukorpótló édesítőszerekről van szó, mindenki gondolkodás nélkül rávágja: eritrit és a stevia. Ám az erdőben több fa van, mint az az út mentéről látszik! A legtöbb édesítő mivolta kézenfekvőbb mint gondolnád!
honey.jpg

Méz
Na ugye. Furcsa, hogy az emberek tetemes többségének a tea ízesítésén kívül megáll a mézzel való tudománya.

Azt pédául tudtad, hogy majd’ 70-féle gyógy- és fiziológiai hatása van a szervezetre? Lassú felszívódású édesítő, vitaminokban- és ásványi anyagokban gazdag, magas szénhidrát forrás! nyirfa.jpg

Xilytol nyírfacukor
Noha édesítés szempontjábó egyenértékű a cukorral, diabéteszben szenvedtől is használhatják, mert a glikémiás indexe elég alacsony. 

Nagyon jó energiaforrás, mert nem üres kalóriát tartalmaz. 

sussina.jpg

Szacharin
Kalóriamentes, és nagyjából 300-500× édesebb az íze a cukorénál, bár van egy kissé kesernyés mellékíze. Ráadásul ez volt az első mesterségesen előállított édesítőszer – 1879-ben.

Szeretnél még több hasznos táplálkozási tanácsot?
KissLife Fitness & Gym személyi edzői díjmentes tanácsadásban részesítenek, hogyha a blogra hivatkozol!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: táplálkozás
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr4612547971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása