Így hat a rendszeres futás az ízületekre

2017/06/21. - írta: ProfiEdző

Tudtad, hogy a futás majd’ minden izmot megmozgat? Mégis sok helyen olvasni, hogy a gyakori futás tönkre teszi az ízületeket. Nézzük meg, mennyire van ennek a kijelentésnek létjogosultsága! running_1.png

Éreztél már intenzív és éles fájdalmat a sípcsontodban, mikor futás közben le-leérkezett a lábad a talajra? – Ez a csonthártyagyulladás, és a futás során extrémebb esetben bekövetkezhet akár úgynevezett fáradásos csonttörés is.

Ám a sérülések hátterébe senki sem gondol bele: tényleg maga a mozgásforma a ludas?
running3.jpg

El kell gondolkodnod, hogy elég edzett vagy-e ahhoz a mértékű terheléshez, amibe belehajszolod magad – a preventív terhelés 10%-al van a norma felett.

Hogyha nem vagy ehhez a fajta aktivitáshoz szokva, akkor fokozatosan kell rávezetned izmaidat a terhelésre – máskülönben a fáradt izmaid miatt helyettük a csontokra fog nehezedni a teherrunning.jpg

Hogy elkerüld a sérüléseket, itt is követned kell a prevenció elvét!
A sérülésmentes futás kulcsa a helyes bemelegítésben és nyújtásban rejlik!

Amivel megtámogathatod tested terhelhetőségét, az egy rendes futócipő. Hidd el, tényleg sok múlik rajta! Ha rendszeresen futsz, mindenképp áldozz rá pénzt – másként idővel a rehabilitációra kell majd költenedrunning2.jpg

Tudtad, hogy a futás segít megőrizni az erek rugalmasságát és helyreállítani az anyagcserét?

Sőt! Visszaveti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, enyhíti a mozgásszervi panaszokat, valamint javítja az inak-, az izmok- és a csontok teherbírását is!
running4.jpg

Ha pedig állóképességed mellett erődet is fejlesztenéd, a 11. kerület szívében van egy hely, ahol minden adott egy kiadós és eredményes edzéshez:

KissLife Sportközpont

A Bikás park vásárcsarnokának emeletén vár téged a jól felszerelt,
modern és klimatizált edzőterem,
szakképzett edzői gárdával!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés prevenció
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr3112610341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása