Izommerevség - sokat stresszelsz?

2017/05/09. - írta: ProfiEdző

Az ember a vállán cipeli a terhet – gondoltad volna, hogy ez nem csak egy légből kapott szólás-mondás? A váll-nyak részénél lévő izmokra bizony kihat a stressz. Mit tehetünk ellene? vall.jpg

Mikor valami váratlan inger ér, akaratlanul is összehúzod magad – ilyenkor behúzod a nyakad a vállaid közé. Ugyan ezt csinálod, mikor nagyon fázol, és így tudod elaludni a nyakadat is.

Az izmok ilyenkor befeszülnek, és mivel a nyak-váll tájékon található izmok rövidülésre hajlamosak, minél tovább vannak merev állapotban, annál kevésbé tudnak elernyedni, mikor pozíciót váltasz.

Amennyiben főként a stressz miatt húzzuk fel- és tartjuk úgy vállainkat, érdemes életmódot váltani. Hogyha huzamosabb ideig áll fent ez az állapot, az izommerevségből izomcsomók alakulhatnak ki. Idővel pedig hát- és derékfájás is társulhat a görcsös fájdalmak mellé.

vall2.jpg

A rendszeres sport

remek stressz levezetőként szolgál,
hiszen az aktív mozgás során endorfin szabadul fel
ami elűzi a negatív érzetet.


Az Edző Centrum edzői szakképzett segítséget nyújtanak az életmódváltáshoz. 
Hogyha a blogra hivatkozol, díjmentesen felmérik az állapotodat, és hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellátnak. 

Kötelezettségek- és regisztráció nélkül egyeztethetsz velük időpontot e-mailben, az info@edzocentrum.hu címen. Nekem sokat segítettek, hogy büszkén nézzek bele reggelente a tükörbe! A komfort zónában nem lesz változás, merj kilépni, és változtass az életeden!

Címkék: fogalom
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr6112493913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása