Ezért nem szabad éhgyomorra kardiozni!

2017/06/27. - írta: ProfiEdző

Többször hallani az okosságot lent a teremben, hogy sokkal több zsírt égetünk el reggel kardio közben, hogyha éhgyomorra végezzük. Nos, valóban súlyt veszítünk így is, de nem feltétlen onnan, ahonnan szeretnénk! Gyere, vizsgáljuk csak meg alaposabban ezt a tézist! carido.jpg

Józan paraszti ésszel arra a következtetésre jut az ember, hogyha üres gyomorral kezd kardioba, akkor a szervezet az aktív mozgáshoz szükséges energiát a zsír raktárból fogja fedezni.

Az elgondolás nem rossz, ám hiba van a képletben!
Merthogy, ha még így is van, vajmi kevés zsírt bont le egy ilyen tevékenység alatt a szervezet. 

carido2.jpg

Hiszen ha nem kap elég energiát, hogy elindítsa a napot, nem lesz hatékony a zsírégetés – lévén, hogy kevesebb energia jut a mozgás intenzitásához. Ergo: a teljesítmény a béka alfele alatt várható.

Ellenben, ha alacsony intenzitáson kardiozol, akkor valóban a zsír raktárból fogja elvonnia a szervezet az energiát. 

kangoo.jpg

Viszont, hogyha ragaszkodsz az intervall edzéshez, akkor mindenképpen egyél előtte – hacsak nem akarsz kétszer annyi izmot veszteni, mint zsírt!

Bizony, a magas intenzitású (HIIT) edzések során az izomból von el elsősorban energiát a szervezet ezért érdemes egy ilyen edzés előtt plusz szénhidrátot bevinned

fekvotamasz.jpg

Egy ilyen edzés után a zsír még órákkal az aktivitás után is ég! 

Már csak azért is, mert minél több energiád van, annál több zsírt tud lebontani a szervezet. S hogy az izomvesztés ne legyen tartós, edzés után mindenképpen vissza kell tölteni a fehérje raktárakat! 

hiit.jpg

Kelenföld környékén laksz?


Edz egy olyan teremben, ami barátságos hangulatú, légkondicionált, modern, jól felszerelt, és profi szakmai háttérrel rendelkezik - hogy segítséged legyen, ha stagnálna a fejlődésed!

KissLife Sportközpont

Élni sohasem késő!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: edzés energia
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr8112622949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása