Hogyan hat ki az energiaital az edzésedre?

2017/06/19. - írta: ProfiEdző

Gyakran indítod energiaitallal a reggelt, mert téged is folyton beszippant a mindennapok mókuskereke? Délutánra enervált vagy és újra bedobnál egyet edzés előtt? Tudtad, hogy visszavetheted vele az edzésed hatékonyságát? energiaital.jpg

Tisztában vagy vele mennyi koffeint tartalmaz egy energiaital?
Alsó hangon nagyjából 300 milligrammot.

Ehhez képest mennyi koffein van egy kávéban?
Egy sima presszó vagy egy latte 40-80 milligrammot tartalmaz, egy cappuccinoban 70-80 milligramm koffein van, egy hosszú kávéval körülbelül 120 milligrammot veszünk magunkhoz, míg az instant kávéporokkal hígítástól függően 65-100 milligrammot.
caffee.jpg

Bizony, tehát egy energiaital
a kávéhoz képest valóban koffein bomba.
De vajon mekkorát robban a szervezetben?

Szapora szívverés, ingerlékenység, fejfájás, alvászavarok, szívritmuszavar, magas vérnyomás, gyomorpanaszok…

„Én már régóta energiaital fogyasztó vagyok, és egyiket sem tapasztaltam! Különben is, azt írja a címkéje, hogy aminosav is van benne, meg különböző vitaminok!”

tired.jpgValóban tesznek ilyesmiket az energiaitalokba, de vajmi keveset ahhoz, hogy valóban jótékony hatást fejthessenek ki a szervezetben. Ellenben a benne lévő túlzott mennyiségű koffein, taurin és a cukor károsan hatnak az egészségre.

Hogyha fel szeretnéd magad pörgetni edzés előtt, már reggel add meg magadnak a lendületet a lassan felszívódó szénhidrátokkal!

mg2.jpg

A 11. kerületben laksz?

Kelenföld környékén a KissLife Fitness & Gym
a legjobb hely, ahol kamatoztathatod energikusságod!

Profi szakmai segítség egy barátságos hangulatú, jól felszerelt és modern edzőteremben!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: fogalom
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr9712605163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása