Mit csinálnál most, ha tudnád, hogy mindenképpen sikerülni fog?

2017/05/01. - írta: ProfiEdző

Minden ember más, de a testalkatot tekintve meg tudunk különböztetni 3 fő csoportot. Ha az alkat tulajdonságait figyelembe véve állítjuk össze az edzéstervünket, produktívabb munkát végezhetünk lent a teremben - és odahaza a konyhában is!testalkat2.png

Ektomorf alkat
Vékony, nőies testalkat. Akik ezzel vannak megáldva, azoknak nincs könnyű dolguk: minden egyes felszedett kilóért meg kell dolgozniuk, ezért az izomépítés is kicsit hosszadalmasabb - de nem lehetetlen! Egy ektomorf alkatú embernek magasabb a kalóriaigénye, mert gyors az anyagcseréje. Hogy megtámogassák a súlygyarapodásukat, célszerű elsősorban magas fehérjetartalmú ételeket fogyasztaniuk. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, tanácsos mellőznöd a kardio- és aerob mozgásokat - hiszen így is sok kalóriát használ fel a tested. Inkább erősítő gyakorlatokat végezz, 15-ös ismétlésszámmal dolgozva. testalkat.jpg

Mezomorf alkat
Tónusos izomzat, vastag csontozat, nagyobb ízületek. Ez az testalkat, amivel sokan meg lennének elégedve, ám ennek a típusnak van egy kevésbé pozitív oldala is: fokozottan hízásra hajlamosak. Amennyiben ebbe a csoportba tartozol, ajánlott heti rendszerességgel kardioznod is az erősítés mellett. És hogy a szervezeted kellőképpen regenerálódjon, érdemes 3 napos pihenőket tartanod az edzések között.

Endomorf alkat
A nagy zsírréteg miatt a csontok nem túl hangsúlyosak. Az endomorf testalkatú embereknek olyannyira lassú az anyagcseréjük, hogy a szervezetük raktározza a zsírt, nem pedig égeti. Persze, szigorú diétával és heti több alkalmas aerob mozgással le lehet dolgozni a fölös kilókat! A nőknek kicsit nehezebb dolga van ilyen szempontból, mivel nekik nemiségükből fakadóan több zsírt tartalmaz a testük.

Sikeres edzést kívánunk!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr6612467791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása