Hátfájós vagy és rossz a tartásod?

2017/06/07. - írta: ProfiEdző

Sokat ülünk a munkahelyen, nem vesszük fel a megfelelő testhelyzetet séta közben… Modern korunk egyik legdivatosabb mozgásszervi panasza a hátfájás. Ám ez enyhíthető, és krónikussá fajulása is megelőzhető! gerinc.jpg

A napi szinten visszatérő- és elhúzódó fájdalom a stabilizáló izmaid gyengeségéből fakad! Ezek az izmok a core izmok – a testünk tartó izmai. Hogyha nem elég erősek, nem tartják megfelelően a gerincoszlopot.

Hoztunk neked néhány gyakorlatot, amelyekkel ezek az izmok megerősíthetőek! plank_1.jpg

Talán már néhányszor említettük, hogy a plank az edzésben abszolút etalon.

Helyes kivitelezéséhez hason fekve támaszkodj alkarjaidra vállszélességben, majd told fel magad lábujjhegyre. Törzsed egyenesen tartsd, ne told ki a feneked, csípőd legyen feszes, fejed pedig a gerincoszlop meghosszabbítása – tehát ne lógasd!

Tartsd ki míg bírod, és ismételd meg 10-15×!
gerinc2.jpg

Egy másik remek gyakorlat a core izmok erősítésére a törzsemelés.

Az alappozíció hason van, karjaiddal kinyújtva magad felett. Emeld meg lassan a törzsed, tartsd meg a legvégső ponton, míg tudod, majd szintén szép lassan engedd vissza – ne lendületből dolgozz! Nehezítésnek a lábaid is megemelheted - akár felváltva is. rostok3.jpg

Hogyha a Bikás park környékén laksz,
KissLife Sportcentrum a te helyed,
ahol kellőképpen megedzheted tartó izmaidat!


Profi edzői segítséggel veheted fel a harcot a puhányság ellen egy klimatizált, jól felszerelt és kellemes hangulatú, modern edzőteremben!

hetfotoledzek.jpg

Címkék: regeneráció
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr2812574997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása