Edzés előtti top 3 energiaforrás

2017/05/29. - írta: ProfiEdző

Nem mindegy mit eszel edzés előtt. Ha túl sokat, ha túl keveset, mindkettő az edzés rovására megy. Hogy ne nyúlj mellé akkor sem, ha még kezdő vagy, hozztunk 3 olyan ételt, amit bátran ehetsz edzés előtt!top3.jpgBanános palacsinta
Gyorsan kész, és nem előzi meg nagy macera az előkészületeket. Ráadásul nincs szükséged másra, mint 1 banánra és 2 tojásra!

Üsd fel a tojásokat a turmixgépbe, és karikázd melléjük a meghámozott banánt. Miután kellőképpen péppé lettek, egy kókuszolajjal kinkent, felforrósított serpenyőben süsd ki a masszát.

Természetesen az ízharmóniát fokozhatod különböző plusz adalékokkal – mint a fahéj, vagy cukormentes lekvárral. top3_2.jpg

Zabkása
Szintén nagyon hamar készen van, ám annál több energiával lát el, hogy hatékony és eredményes edzéshez segítsen!

Amire szükséged lesz: 300 gramm aprószemű zabpehely, 2 evőkanál méz/édesítő, 200 gramm aszalt gyümölcs, 1 liter víz, és egy csipetnyi só.

Forrald fel a vizet, benne a sóval. Majd keverd bele a zabpelyhet és főzd, míg  be nem sűrűsödik – ez nagyjából 5 perc. Utána vedd le a tűzről, keverd bele a gyümölcsöket és a mézet. Miután kihűlt, fogyaszd egészséggel. top3_3.jpgKrumpli golyó
Ez már kicsit időigényesebb, viszont megéri belefektetni az időt, mert nagyon finom – és kevésbé szokványos.

Amik nélkül ne kezdj neki: 250 gramm főtt és megpucolt édesburgonya, 70 gramm zabpehelyliszt, némi édesítőszer, fahéj, és zsírszegény kakaópor/karob belehempergetni a golyókat.

Pépesítsd pürévé a főtt édesburgonyát, keverd mellé a többi felsorolt alapanyagot, majd dolgozd simára őket. Tedd be a hűtőbe, hogy összeérjenek, aztán pedig gyúrd golyóvá őket – de eleve készítheted formatálba is, amiből kiforgatva szeletelhető lesz, mint egy sütemény. 

hetfotoledzek.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr7512547423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása